Megelégeltem, hogy csak rebloggolgatom Tumblin ezeket a nyálcsorgató képeket, úgyhogy kattintgatások helyett befoglaltam a konyhát és én is elkészítettem. Íme itt az első recept, ami garantáltan szebbé teszi még a hétfő délelőttöket is. Enjoy!
Hozzávalók:
- 225 g finomliszt
- 1 késhegynyi sütőpor
- 1 csipet só
- 1 ek cukor
- 2 felvert tojás
- 30 g olvasztott vaj
- 300 ml tej
(tapasztalat: + 1 felvert tojásfehérje)
(extrémebbeknek: + 1 ek juharszirup, + sok áfonya)
Elkészítés:
Megfogod a hozzávalókat, összeöntöd, jól összekevered, ha nem sietős, hűtöd 1-2 óráig, majd ~4 evőkanálnyi adagokban serpenyőn világosbarnára sütöd a palacsinták mindkét oldalát.
Tálalás:
Ugyanúgy, mint a sima palacsintánál, itt is ízlésre van bízva. Ajánlott frissen, juharsziruppal, gyümölcsökkel, tejszínhabbal, csokiöntettel - ahogy tetszik, csak kreatívan!
Ha neked is sikerült elkészíteni, a lydiafinlandia@gmail.com-ra várom az elkészült képeket, na meg a tapasztalatokat.
Forrás:Tom's Workshop (Ismerőseim ismerőseinek az ismerőse a srác, és ha így folytatja, akkor nagy jövőt jósolok neki, mindenképpen érdemes követni!)
xxx Lídia
No comments:
Post a Comment